Jeugddiabetes, Ouderdomssuiker
en Monogen-diabetes

diabetes type 1, 2 en 3


Leo Rogier Verberne3. Symptomen van diabetes mellitusDe klassieke symptomen van manifeste diabetes zijn veel drinken en veel plassen van suikerhoudende urine. Daarbij voelen onbehandelde diabeten zich voortdurend moe. Door insulinegebrek is de opname van glucose in spieren en organen verminderd. Vooral voor de hersens heeft dat gevolgen. Een glucosegebrek in de hersens prikkelt het hongercentrum. Onbehandelde jeugddiabeten eten daardoor veel, maar ze vermageren desondanks fel doordat bij hen helemaal geen glucose in de organen kan worden opgenomen.

Bij latente (en dus onbehandelde) ouderdomssuiker of prediabetes is de eetlust ook verhoogd, maar daarbij ontstaat overgewicht doordat bloedglucose in het vetweefsel wordt opgeslagen zolang er insuline beschikbaar is. Dus overgewicht is niet de oorzaak van diabetes maar prediabetes is de oorzaak van overgewicht.

Hypoglykemie wordt veroorzaakt door een behandelingsfout bij de regulatie van diabetes. De symptomen zijn grotendeels gelijk aan de verschijnselen van ernstige hyperglykemie, doordat in beide gevallen in de hersens een glucosegebrek ontstaat dat de hersenfuncties verstoort.

lees verder
read more

© Leo Rogier Verberne
ISBN/EAN: 978-90-818362-8-9
www.over-suikerziekte.nl
www.diabetesbook.org

diabetes book Leo Rogier Verberne

Juvenile, Adult-onset and Monogenic diabetes
paperback, 74 pages
price € 14.95
order here